Het oorspronkelijke C.J. Jaski Fonds, dat ook projecten aan boord van zeilschip Eendracht financierde, werd beheerd door Stichting Zeilschip Eendracht. Deze stichting exploiteert overigens ook zeilschip Eendracht.

De huidige, zelfstandige Stichting C.J. Jaski Fonds, die in 2012 als ANBI door de Belastingdienst is aangemerkt, continueert de jarenlange samenwerking met Stichting Zeilschip Eendracht. Hierdoor blijven bijzondere projecten met zeilschip Eendracht mogelijk. Op dit zeilschip varen namelijk jaarlijks ongeveer tweeduizend jongeren mee tijdens de verschillende bijzondere projecten die het JaskiFonds financieel ondersteunt. Voor het JaskiFonds telt daarbij de kwaliteit van de projecten en niet de kwantiteit. De hoeveelheid deelnemers is voor het JaskiFonds alleen van belang als het gaat om interesse te kweken voor de maritieme sector. Het doel is dan zoveel mogelijk jongeren op weg te helpen in hun keuze voor een loopbaan op zee of in de haven.

Daarnaast vaart de Eendracht ook met groepen en bedrijven om het zeilschip in de vaart te kunnen houden. Ook hierdoor blijft het mogelijk de bijzondere projecten aan boord te organiseren. Alle projecten van het JaskiFonds zijn te vinden en te volgen op de website van zeilschip Eendracht. Zie ook de rubriek Het Sociaal Jaarverslag voor de verschillende projecten.

Interesse in een project of zin om mee te varen? Doe hier een aanvraag → Aanvraagformulier steun Jaskifonds voor individuelen

Meer weten over de Eendracht? Kijk op www.eendracht.nl.